was successfully added to your cart.

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet Kediaman

By | Uncategorized | No Comments

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet Kediaman

Kali ni F24 Kitchen nak update sket proses menyiapkan kabinet yang ditempah pelanggan kami.

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet

Dalam proses menyiapkan tempahan Kabinet Bertingkat mengikut citarasa pelanggan.

Kabinet

Projek sudah berada di fasa akhir, sebelum proses pemasangan kabinet dibuat di kediaman pelanggan.

 

P/s: Nak tempah kabinet kediaman mengikut citarasa anda sendiri?

Hubungi kami segera untuk dapatkan khidmat nasihat dan rundingan yang terbaik!

013 – 3939772  | mija@f24kitchen.com.my

013 – 3939772  | mija@f24kitchen.com.my

Pemasangan Kabinet Untuk Homestay di Kuala Lumpur

By | Uncategorized | No Comments

Pemasangan Kabinet Untuk Homestay di Kuala Lumpur

F24 Kitchen sedang menyiapkan kabinet untuk pemasangan kabinet di sebuah kediaman homestay atau guesthouse yang terletak di Amara Service Residence.

kabinet bilik

Proses pemasangan kabinet sedang dilakukan mengikut kehendak pelanggan.

kabinet homestay

Wrapping proses

kabinet homestay

Sekiranya anda nak pasang kabinet untuk kabinet di kediaman seperti hotel, homestay, guesthouse, dan sebagainya. Boleh hubungi F24 Kitchen untuk info lanjut. Terima Kasih

Call/WhatsApp : 013 – 3939772 

 

Kabinet Dapur Jenis Solid Wood

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Dapur Jenis Solid Wood

Tahukah anda apa itu solid wood??

Solid wood adalah kayu asli dan bukan campuran dengan bahan-bahan lain. Kayu terbahagi kepada banyak jenis seperti pylwood, medium-density fiberboard dan veneer adalah jenis kayu yang dihasilkan daripada komposit kayu.

Solid wood cabinet

Kelebihan kabinet daripada solid wood:

1.Ketahanan
Struktur solid wood lebih kukuh dan cantik. Menambah nilai kediaman yang mengaplikasikannya.

2.Mudah dibentuk
Solid wood adalah fleksibel dan boleh digunakan dalam pebagai reka bentuk.
Solid wood kebiasaannya digunakan untuk menghasilkan perabot, kabinet dan juga lantai.

Antara Kitchen Cabinet jenis Solid wood oleh F24 Kitchen

Solid wood cabinet

Solid wood cabinet

Perabot atau Kabinet yang dibina menggunakan solid wood lebih mudah diperbaiki sekiranya berlaku sebarang kerosakan.

Solid wood cabinet

Solid wood cabinet

Oleh sebab itu, solid wood banyak digunakan untuk pelbagai jenis projek pertukangan.

 

Anda nak pasang kabinet?? 

 

F24Kitchen merupakan pakar dalam pembinaan Kabinet Dapur, Perabot dan Rekaan Dalaman dengan lebih 30 tahun pengalaman.

 

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen. 

 

Hubungi talian berikut –> 013 3939772

 

 

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

By | Uncategorized | No Comments

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Beberapa hari lepas F24Kithen berada di Gombak bagi membuat pemasangan yang ditempah oleh pelanggan. Berikut kami kongsikan gambar-gambar sekitar pemasangan yang dibuat.

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Ruang lokasi pemasangan kabinet

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Meja dan Rak

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Rak Kabinet

wardrobe

Wardorbe

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Team F24 Kitchen sedang bertungkus lumus menyiapkan pemasangan

 

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen.

Buat warga Lembah Klang yang nak pasang kabinet dan almari pakaian, boleh hubungi kami di talian berikut:

013 – 3939772 call/whatsapp

Proses Mencantikkan Dapur Client Supaya Lebih Menarik

By | Uncategorized | No Comments

Proses Mencantikkan Dapur Client Supaya Lebih Menarik

Kali ni, client kami nak buat pintu untuk dapur dia. Table top dekat dapur dah sedia ada cuma tiada pintu.

So, bila pintunya tiada, maka nampaklah segala macam barang-barang yang ada di bawahnya. Situasi ini sudah pasti akan mencacatkan pemandangan di dapur.

table top

Gambar sebelum proses pemasangan dijalankan.

dapur

Proses pemeriksaan dan pengukuran sedang dilakukan oleh team F24 Kitchen.

 

Jadi kepada tuan/puan yang nak dapur cantik tu, boleh contact kami ya. 

013 – 3939772 (call/wassap)

Proses Transformasi Kabinet Dapur Untuk Nampak Lebih Menarik

By | Uncategorized | No Comments

Proses Transformasi Kabinet Dapur Untuk Nampak Lebih Menarik

Hai korang..ni kami nak sharing sket bagimana F24 Kitchen transform rupa dapur yang tak berapa nak menarik tu jadi wow!

Gambar di bawah ni adalah rupa paras dapur milik client kami sebelum berlakunya proses upgrade! hehe..

kabinet dapur

Ini adalah situasi asal sebelum proses menaik taraf yer..

kabinet dapur

Sebelum Proses Transformasi Kabinet Dapur Untuk Nampak Lebih Menarik bermula kami akan dapatkan ukuran terlebih dahulu, setelah itu barulah proses clearance akan dilakukan.. nantikan next episod ye..=)

Nak upgrade kabinet kediaman anda?? Hubungi talian berikut: 013 – 3939772 (call/wassap)

 

Multi Storage Cabinet Mampu Milik

By | Uncategorized | No Comments

Multi Storage Cabinet Mampu Milik

Multi Storage Cabinet Mampu Milik

Multi storage cabinet mampu milik sedia utk bertemu pemiliknya!Multi Storage Cabinet Mampu Milik

Client ni dia repeat order selepas buat tempahan pada bulan Disember lepas.

Anda bila lagi??

Nak tempah backdrop anda sendiri? Kami sedia membantu.

Hubungi/Whatsapp talian berikut –> 013 – 3939772

Sesi Audit Kali ke-3 oleh MTIB Berjalan Lancar

By | Uncategorized | No Comments

good manufacturing practiceSesi Audit Kali ke-3 oleh MTIB Berjalan Lancar

Malaysian Timber Industry Board (MTIB) sekali lagi berkunjung ke F24 Kitchen bagi meneruskan sesi audit untuk proses GMP (good manufacturing practice).

good manufacturing practice

Banyak faedah dan kelebihan yang telah kami perolehi melalui program ini. Segala yang diperolehi akan kami kongsikan dari semasa ke semasa.

good manufacturing practice

Insya-Allah status GMP ini akan diperolehi tidak lama lagi.
GMP
“One step ahead..”  Syukur Alhamdulillah..

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen.

Aktiviti 5’S Berlangsung

By | Uncategorized | No Comments

Aktiviti 5’S Berlangsung

Apakah itu 5S ?

5S merupakan satu amalan budaya daripada masyarakat Jepun, dengan fokus untuk mewujudkan satu suasana kualiti di sesebuah organisasi yang mampu memastikan standard yang ditetapkan serta menerapkan semangat untuk penambahbaikan berterusan. 5S merupakan singkatan kepada perkataan Jepun iaitu :

( sila rujuk carta 5s)

Aktiviti 5'S Berlangsung
Apakah 5 perkara utama yang diberikan
fokus dalam 5S ?

  • Kebersihan
  • Kekemasan
  • Kemudah-kesanan
  • Keselamatan
  • Komunikasi

Aktiviti 5's berlangsung

Antara aktiviti yang dijalankan di F24 Kitchen.

WhatsApp Image 2017-12-11 at 2.19.16 AM

 

Aktiviti 5's berlangsung

 

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen.

Petua Halau Lipas, Semut dan Cicak di Rumah

By | Uncategorized | No Comments

Petua Halau Lipas, Semut dan Cicak di RumahPetua Halau Lipas, Semut dan Cicak di Rumah

Serangga seperti semut, lipas dan cicak sering dijumpai di dalam rumah. Walaupun serangga ini tidak berbahaya namun ia masih lagi serangga perosak yang boleh memudaratkan kesihatan kalau dibiarkan.

Bukan itu sahaja, serangga-serangga tersebut bukan sahaja membiak di dalam laci rumah anda malah mengotorkan dengan tahi-tahi yang meninggalkan kesan kotor.

Penggunaan racun serangga dengan kerap tidak baik untuk kesihatan anda. Kami kongsikan beberapa petua mudah untuk menghalau semut, lipas dan cicak di rumah anda.

Petua Halau Lipas, Semut dan Cicak di Rumah1. LEMON

Hiris nipis sebiji lemon dan letakkan di tempat yang kerap didatangani lipas terutamanya di tempat-tempat gelap seperti kabinet  dapur. Cara ini juga untuk membantu menyegarkan bau kabinet dapur anda.

Petua Halau Lipas, Semut dan Cicak di Rumah2. DAUN PANDAN

Hiris nipis daun pandan dan taburkan di dalam laci atau kabinet. Lipas tidak suka pada bau daun pandan.

cinnamon-stick-514243_6403. BUAH PELAGA DAN KULIT KAYU MANIS

Biji buah pelaga atau kulit kayu manis juga berkesan untuk menghalau lipas kerana lipas sememangnya tidak suka dengan bau tersebut dan tidak akan membiak di situ.

serai4. SERAI WANGI

Lipas bencikan bau wangi. Anda boleh ambil beberapa batang serai yang telah disiat-siat kemudian letakkan di bahagian yang selalu ada lipas seperti dalam kabinet. Lipas tidak akan “berkunjung” ke situ lagi.

 

Semoga Bermanfaat ya… Jgn lupa share.

Lain-lain sharing. Baca sini