was successfully added to your cart.

Membekal Meja Pejabat : Jabatan Laut

By | Uncategorized | No Comments

Membekal Meja Pejabat : Jabatan Laut

Selain menghasilkan kabinet dapur, almari pakaian dan perabot. F24 Kitchen juga telah bertanggungjawab membekalkan 25 unit meja pegawai dan 1 set meja pengurusan profesional kepada Jabatan Laut.

pengedar meja pejabat5

pengedar meja pejabat

pengedar meja pejabat3

pengedar meja pejabat6

F24 Kitchen adalah syarikat yang dipercayai serta berdaftar dibawah agensi-agensi seperti:
– SSM
– Kontrak Panel Berpusat
– CIDB G3
– MOF
– MOE
– CTCS Vendor

pengedar meja pejabat2

Untuk tempahan kitchen cabinet, wardrobe, furniture dan sebagainya. Hubungi F24 Kitchen di talian – 013 3939772 | 0182904077

Kabinet Dapur Bajet : Untuk Dilepaskan

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Dapur Bajet : Untuk Dilepaskan

Di musim PKP ni sudah pasti ramai yang terkesan. Ramai yang mengeluh tak cukup bajet. Namun, jangan biarkan impian untuk ubahsuai kediaman anda terpadam.

Jangan risau. Dapatkan kabinet moden ini dengan harga mampu milik!! Ya. Mampu milik!

Kabinet Bajet untuk dilepaskan!

132381719_1814226545400822_8858321631511526877_o

133284726_1814226282067515_5648531423394956897_o

132665369_1814226382067505_3996904373338387287_o

133291336_1814226332067510_4595960310488346150_o

132826745_1814226522067491_8820405061048905775_o
Harga bermula RM 2,999 ~ RM 4,999
Hubungi kami SEKARANG !!!:-
👇👇👇👇👇👇
013 3939772 | 0182904077

SEMPENA AWAL TAHUN 2021!

Follow page F24 Kitchen

Projek Plaster Ceiling di Bertam

By | Uncategorized | No Comments

Projek Plaster Ceiling di Bertam

Minggu ni tim F24 Kitchen sedang fokus kepada pemasangan perabot di beberapa lokasi di Sungai Petani dan juga projek pemasangan plaster ceiling di Bertam.

palster ceiling
Projek ini masih lagi dalam proses. Tim kami anda update dari masa ke semasa ya.

plaster ceiling

Jangan ketinggalan untuk teruskan follow page kami dan dapatkan pelbagai perkongsian menarik berkaitan kitchen cabinet, wardrobe, furniture dan lain-lain.

plaster ceiling2

Untuk tempahan kitchen cabinet, wardrobe, furniture dan sebagainya. Hubungi F24 Kitchen di talian – 013 3939772 | 0182904077

 

Ruang Kecil Lebih Luas Dengan Cermin Hiasan

By | Uncategorized | No Comments

Ruang Kecil Lebih Luas Dengan Cermin Hiasan

Tahukah anda? Cermin hiasan sebenarnya dapat menjadikan ruang rumah yang sempit kelihatan lebih luas. So jangan risau jika kediaman anda tidak luas. Perbanyakan cermin ya! Kalau mahu, letakkan cermin yang besar-besar.

cermin hiasan2

Cermin sangat praktikal bagi semua jenis kediaman, premis dan lain-lain. Ia merupakan barang yang kita akan gunakan setiap hari. Cermin fungsinya hampir sama seperti jam. Paling tidak pun kita akan guna semasa sikat rambut, pakai lipstik dan makeup.

cermin hiasan3

Selain digunakan untuk penjagaan diri, cermin boleh diletakkan sebagai penambah hiasan bagi kediaman anda.  Ia juga meningkatkan pencahayaan ruang tanpa perlu menambahkan penggunaan lampu.

cermin hiasan

Kebiasaannya cermin diletakkan di bilik tidur, bilik mandi dan juga ruang tamu.

 

Untuk tempahan kitchen cabinet, wardrobe, furniture dan sebagainya.

Hubungi F24 Kitchen di talian – 013 3939772 | 0182904077

 

‘Pokok Viral’ Jadi Kegilaan Penggemar Deko

By | Uncategorized | No Comments

‘Pokok Viral’ Jadi Kegilaan Penggemar Deko

Semenjak pkp yang melanda negara pada Mac 2020, pokok ini menjadi viral dan kegilaan ramai penggemar deko dan tanaman hiasan. Pokok viral Lebih dikenali dengan gelaran ‘pokok lidah jin‘ kini menjadi buruan ramai.

pokok viral

Meskipun pokok ini dulunya tidaklah popular. Malahan dulunya tak dipandang. Namun kini harganya boleh mencecah rm5-rm20 sepasu.

pokok viral

Tambahan lagi, pokok viral ini juga turut dikaitkan dengan pelbagai mitos seperti dapat menyerap habuk di dalam rumah, menapis toksin dan sebagainya. Namun belum dapat dipastikan sejauh mana kebenarannya. Yang pasti pokok ini kini sudah dimiliki oleh kebanyakan pencinta tanaman hiasan.

Pelbagai idea kreatif telah muncul dan dikongsikan ke dalam social media setelah pokok ini menjadi viral.

pokok viral5

Pendek kata, hiasilah kediaman anda dengan kreativiti dan citarasa masing-masing. Suasana kediaman adalah salah satu asbab kebahagian sesebuah keluarga.

 

Nak upgrade kabinet kediaman anda? F24 Kitchen sedia membantu!

Hubungi kami di talian : 60133939772

Atau nak wasap kami  – http://www.wasap.my/60133939772

Projek Pejabat Urusan Baru di Bukit Jelutong

By | Uncategorized | No Comments

Projek Pejabat Urusan Baru di Bukit Jelutong

Baru-baru ni F24 Kitchen telah selesai menyiapkan satu projek untuk Rai Utility Sdn Bhd yang terletak di Bukit Jelutong, Selangor.

kabinet office

Meskipun projek ini tertangguh ekoran PKP di negeri Selangor dan beberapa negeri yang lain, namun projek ini berjaya juga disiapkan sebelum tibanya tahun baru 2021.

kabinet office2a

Projek ini merupakan Pejabat Urusan yang baru bagi Rai Utility Sdn Bhd. Kini mereka telahpun memulakan operasinya di Bukit Jelutong, Shah Alam.

Pejabat Urusan Baru Rai Utility di Bukit Jelutong semasa dalam proses pemasangan

kabinet office5

kabinet office12

Keadaan semasa proses susun atur meja, kerusi dan dekorasi sedang dijalankan oleh team F24 Kitchen.

kabinet office6 kabinet office10

kabinet office11

kabinet office8

Projek Pejabat Urusan Baru di Bukit Jelutong setelah selesai proses pemasangan.

perabot office6w

perabot officew

perabot office5

Tahniah diucapkan kepada Rai Utility Sdn Bhd di atas pembukaan pejabat urusan di Bukit Jelutong

kabinet office4

Terima kasih juga di atas kepercayaan yang diberikan kepada F24 Kitchen dalam menjayakan projek ini.

Ingin dapatkan khidmat nasihat dan bantuan untuk ubahsuai premis anda? Hubungi kami di talian http://www.wasap.my/60133939772  

banner f24kitchen-02

Kabinet Pakaian, Buku dan Serbaguna: Maksimumkan Ruang Penyimpanan

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Pakaian, Buku dan Serbaguna: Maksimumkan Ruang Penyimpanan

Ramai yang sudah pening dengan keadaan rumah yang makin penuh dengan barang. Sudah kemas tapi masih kelihatan bersepah.

before after

Pemasangan Kabinet dapur, almari/wardrobe adalah satu-satunya jalan penyelesaian kepada masalah anda.

Kabinet pakaian, buku dan serbaguna sebenarnya dapat menjimatkan ruang sesebuah kediaman.

Kelebihan kabinet ini juga sebenarnya adalah dapat digunakan untuk pelbagai fungsi. Anda boleh menyimpan apa sahaja yang anda mahu seperti pakaian, buku-buku, perkakas elektrik, peralatan rumah tangga dan macam-macam lagi.

Kabinet almari/wardrobe juga sesuai untuk ruang kediaman yang sempit seperti di apartment.

Nak pasang kabinet untuk kediaman anda? Mencari harga bajet yang mampu bilik?

Hubungi F24 Kitchen sekarang di talian 013 3939772

 

Projek Pemasangan Kabinet di Taman Laut Pulau Payar

By | Uncategorized | No Comments

Projek Pemasangan Kabinet di Taman Laut Pulau Payar

Kali ni F24 Kitchen nak share sedikit pasal pemasangan di rumah rehat jabatan yang terletak di Taman Laut Pulau Payar.

PPayar-B1

Dekat mana tu? Untuk pengetahuan anda, Taman Laut Pulau Payar ni terletak di Pulau Mutiara atau Pulau Langkawi, Kedah.

Taman Laut Pulau Payar ni terdiri dari empat buah pulau, iaitu Pulau Payar, Pulau Lembu, Pulau Kaca dan Pulau Segantang.

Projek Taman Laut Pulau Payar2

Taman Laut Pulau Payar terletak lebih kurang 19nm ke selatan Pulau Langkawi, 32nm ke utara Pulau Pinang dan 15nm ke barat Kuala Kedah. Pulau-pulau ini telah digazetkan sebagai taman laut pada tahun 1994 di bawah Akta Perikanan 1985 (Pindaan 1993).

Projek Taman Laut Pulau Payar3

Projek Pemasangan Kabinet oleh F24 Kitchen di Pulau Payar

Proses menyiapkan dan perbincangan sebelum penghantaran ke rumah rehat jabatan di Taman Laut Pulau Payar.

Projek Taman Laut Pulau Payar11

Projek Taman Laut Pulau Payar13

Taman Laut Pulau PayarProses penghantaran ke Taman Laut Pulau Payar pula melalui laluan laut dengan menggunakan bot nelayan tempatan.

Taman Laut Pulau Payar

Taman Laut Pulau Payar

Taman Laut Pulau Payar Proses pemasangan di rumah tamu jabatan Taman Laut Pulau Payar.

Projek Taman Laut Pulau Payar8

Projek Taman Laut Pulau Payar20

Projek Taman Laut Pulau Payar21

Kitchen kabinet yang telah siap dipasang di ruang dapur rumah tamu.

Projek Taman Laut Pulau Payar22

Miliki kabinet dapur, almari, rak dinding, perabot kediaman dan lain-lain dengan F24 Kitchen

Kami merealisasikan impian di kediaman anda. Dapatkan info lanjut di talian 013 3939772 

Kabinet Dinding Wujudkan Kediaman Lebih Ergonamik

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Dinding Wujudkan Kediaman Lebih Ergonamik

Kabinet Dinding atau kabinet gantung kian mendapat perhatian khusus bagi pemilik kediaman. Ini kerana, Wall cabinet adalah lebih universal, harmoni dan sesuai dengan reka bentuk keseluruhan kediaman.

wall cabinet8

Sehingga kini, pasaran perabot mendapat permintaan tinggi bagi tempahan kabinet dinding. Rata-rata mengakui kabinet dinding lebih mudah digunakan dan ergonomik.

Kabinet Dinding

Kabinet Dinding by F24 Kitchen

Untuk memilih kabinet dinding yang sesuai, perlulah menilai kriteria seperti berikut:

  • sesuai dengan konsep keseluruhan bilik atau ruang.
  • fungsinya yang boleh melakukan semua tugas yang diperlukan seperti menyimpan barang pakaian, pinggan, buku, dan lain-lain.

Berikut antara kabinet dinding yang diminta oleh client kami. Beliau request kabinet dinding mengikut citarasa sendiri untuk letak kitab-kitab. Jadi F24 Kitchen hasilkan wall cabinet seperti permintaan beliau.

Manfaatkan kesemua ruang kediaman anda, termasuk dinding anda.

Dapatkan khidmat dari F24 Kitchen untuk renovate kabinet kediaman anda!

Wasap tim F24 Kitchen – 013 3939772 | 0182904077

Kabinet Dapur Terkini 2021 Harga Kilang, Idaman Kaum Ibu

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Dapur Terkini 2021 Harga Kilang, Idaman Kaum Ibu

Kabinet dapur sudah semestinya menjadi idaman buat kaum ibu. Mana tidaknya, ruang dapur antara tempat yang paling sinonim dengan para ibu.

Segala koleksi harta karun mereka terletak di sana. Tupperware, Pyrex, Tefal, Le Creuset, Ozeri, Viking, Kitchen Aid, Prestige, Borosil dan segala macam lagi.

Maka, para suami disaran menghadiahkan isteri mereka dapur kabinet sebagai tanda kasih sayang kepada isteri.

Boleh lihat contoh design-design kabinet dapur yang telah F24 Kitchen siapkan.

kabinet dapur6

kabinet dapur3

kabinet dapur2

kabinet dapurJika anda belum follow page F24 Kitchen, tekan SINI. Lihat update-update terkini dari kami F24 Kitchen.

Untuk tempahan kitchen cabinet, wardrobe, furniture dan sebagainya. Hubungi F24 Kitchen di talian – 013 3939772 | 0182904077

 

F24 Katta Kayu Industrial Design Hiasan Dalaman Gaya Moden

By | Uncategorized | No Comments

F24 Katta Kayu Industrial Design Hiasan Dalaman Gaya Moden

Seni reka industri adalah bidang rekaan yang merangkumi reka bentuk barangan domestik, perabot dan lain2.

kattakayuu

Antara aspek utama dalam reka bentuk industri ialah: 

  • Sesebuah produk yang bakal dihasilkan mestilah berdasarkan fungsi yang diminta oleh pegguna.
  • Terdapat pelbagai jenis material yang digunakan untuk membuat perabot seperti kayu, kulit dan juga besi.
  • Memastikan produk yang dihasilkan mendapat tempat di pasaran dan diterima oleh pengguna
  • Memastikan produk yang dihasilkan menitik beratkan aspek keselamatan terhadap pengguna.

REKA BENTUK INDUSTRIAL terbahagi kepada beberapa kategori, Antaranya ialah:

1) Kediaman

– ruang tamu
– ruang makan
– bilik tidur
– ruang dapur
– bilik air
– anjung/balkoni

 2) Komersial
– ruang pejabat
– lobi
– bilik pameran
– restoran

Antara konsep-konsep yang diterapkan dalam rekaan perabot pula ialah: 

  1. Antik – bentuk rekaan kelihatan sepeti zaman dahulu kala seperti yang kelihatan berusia 50-100 tahun.
  2. Klasik – rekaan ala-ala zaman 70an 80an gitu.
  3. Kontemporari – gabungan pelbagai gaya yang kelihatan moden dan elegan.

Nak lihat lebih banyak design-design yang menarik?

Wasap kami segera 60133939772 

Follow instagram:  f24_kattakayu

F24_Kattakayu is an expertise in cabinetry design. We are passionate about helping clients plan for their future cabin.

Perabot Pejabat Wujudkan Budaya Kerja Lebih Produktif | F24 Kitchen

By | Uncategorized | No Comments

Perabot Pejabat Wujudkan Budaya Kerja Lebih Produktif

Perabot di pejabat amatlah penting dalam melahirkan persekitaran kerja yang sihat. Persekitaran kerja yang sihat dapat memberikan motivasi dan kebahagiaan kepada pekerja sekaligus meningkatkan produktiviti dan kesihatan organisasi.

perabot office7aMengikut kajian, seseorang yang berasa lebih selesa berada di tempat kerja, semakin tinggi kemungkinan dia untuk berfungsi pada tahap yang optimum dan berdedikasi dengan pekerjaannya. Hasil kajian yang dijalankan oleh JOBSTREET.COM juga membuktikan pekerja Malaysia lebih selesa berada di tempat kerja.

perabot office8

Pemilihan dan Pemasangan Perabot yang tepat juga memainkan peranan utama dalam penggunaan ruang kerja yang optimum bagi memastikan persekitaran tempat kerja yang lebih bersih, kemas dan selamat.

Berikut F24 Kitchen kongsikan antara pemasangan furniture office yang moden dan santai semasa tempoh kawalan pergerakan baru-baru ini.

perabot officew perabot office4w

Ruang kerja privasi menjadi pilihan pemilik premis dalam memastikan ruang kerja yang lebih selesa dan formal.

perabot office6w

Bilik mesyuarat dengan rekaan moden dan fleksibel.

perabot office2w

Ruang kerja privasi dengan penggunaan ruang yang optimum.

Nak upgrade office supaya kelihatan lebih kemas dan selesa?

Dapatkan khidmat F24 Kitchen sekarang.

Klik Sini

 

banner f24kitchen-02

Pembekal Perabot Sekolah dan Pejabat

By | Uncategorized | No Comments

F24 Kitchen merupakan Pembekal Perabot Sekolah dan Pejabat terus dari kilang bagi kegunaan sekolah, asrama, taska, pejabat, atau sebagainya.

Antara jenis-jenis perabot sekolah yang dibekalkan adalah seperti:

  • Kerusi Murid Rendah/Menengah
  • Meja Belajar Murid Rendah/Menengah
  • Meja Guru
  • Kerusi Serbaguna
  • Almari/Gerobok

BD1. Kerusi Murid Rendah-500x500

BD2. Meja Murid Rendah Solid Top-500x500

BD5.Meja Guru Berpedestal-500x500BD7.Gerobok-500x500

  • Kabinet Serbaguna
  • Rak Terbuka/Bercermin / Fail
  • Kerusi Sandar
  • Meja Mesyuarat
  • Rak Buku Kedatangan
  • Meja Perpustakaan
  • Bangku Makmal
  • & lain-lain

BD6.Kerusi Serbaguna Tanpa Sandaran Tangan-500x500BD8. Kabinet Serbaguna Berpintu 4S-500x500

BG2.Kabinet Rendah Bercermin-500x500PSP5. Kaunter Perpustakaan-500x500PP15. Rak Buku Kedatangan Pelajar-500x500PSP6. Tetingkat Buku-500x500

F24 Kitchen sentiasa komited dalam menghasilkan kabinet yang berkualiti dan menarik, mengikut citarasa serta permintaan daripada pelanggan.

Berpengalaman lebih 15 tahun dalam menghasilkan perabot.

Dengan pengalaman dan kemahiran yang dimiliki F24 Kitchen, ianya telah menarik minat pelbagai institusi korporat serta kerajaan bagi membekalkan perabot yang bersesuaian mengikut institusi masing-masing. F24 kitchen kini antara Pembekal Perabot Sekolah dan Pejabat utama dalam industri perabot di Malaysia.

perabot sekolah 115930514_1671517883005023_5144145231801346772_n

F24 Kitchen sentiasa bersedia untuk membantu pelbagai pihak yang ingin mendapatkan khidmat nasihat dalam memenuhi permintaan pasaran.

Untuk maklumat lanjut, hubungi kami di talian  6013-3939 772

Atau lebih cepat Klik Sini

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet Kediaman

By | Uncategorized | No Comments

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet Kediaman

Kali ni F24 Kitchen nak update sket proses menyiapkan kabinet yang ditempah pelanggan kami.

Proses Menyiapkan Tempahan Kabinet

Dalam proses menyiapkan tempahan Kabinet Bertingkat mengikut citarasa pelanggan.

Kabinet

Projek sudah berada di fasa akhir, sebelum proses pemasangan kabinet dibuat di kediaman pelanggan.

 

P/s: Nak tempah kabinet kediaman mengikut citarasa anda sendiri?

Hubungi kami segera untuk dapatkan khidmat nasihat dan rundingan yang terbaik!

013 – 3939772  | mija@f24kitchen.com.my

013 – 3939772  | mija@f24kitchen.com.my

Pemasangan Kabinet Untuk Homestay di Kuala Lumpur

By | Uncategorized | No Comments

Pemasangan Kabinet Untuk Homestay di Kuala Lumpur

F24 Kitchen sedang menyiapkan kabinet untuk pemasangan kabinet di sebuah kediaman homestay atau guesthouse yang terletak di Amara Service Residence.

kabinet bilik

Proses pemasangan kabinet sedang dilakukan mengikut kehendak pelanggan.

kabinet homestay

Wrapping proses

kabinet homestay

Sekiranya anda nak pasang kabinet untuk kabinet di kediaman seperti hotel, homestay, guesthouse, dan sebagainya. Boleh hubungi F24 Kitchen untuk info lanjut. Terima Kasih

Call/WhatsApp : 013 – 3939772 

 

Kabinet Dapur Jenis Solid Wood

By | Uncategorized | No Comments

Kabinet Dapur Jenis Solid Wood

Tahukah anda apa itu solid wood??

Solid wood adalah kayu asli dan bukan campuran dengan bahan-bahan lain. Kayu terbahagi kepada banyak jenis seperti pylwood, medium-density fiberboard dan veneer adalah jenis kayu yang dihasilkan daripada komposit kayu.

Solid wood cabinet

Kelebihan kabinet daripada solid wood:

1.Ketahanan
Struktur solid wood lebih kukuh dan cantik. Menambah nilai kediaman yang mengaplikasikannya.

2.Mudah dibentuk
Solid wood adalah fleksibel dan boleh digunakan dalam pebagai reka bentuk.
Solid wood kebiasaannya digunakan untuk menghasilkan perabot, kabinet dan juga lantai.

Antara Kitchen Cabinet jenis Solid wood oleh F24 Kitchen

Solid wood cabinet

Solid wood cabinet

Perabot atau Kabinet yang dibina menggunakan solid wood lebih mudah diperbaiki sekiranya berlaku sebarang kerosakan.

Solid wood cabinet

Solid wood cabinet

Oleh sebab itu, solid wood banyak digunakan untuk pelbagai jenis projek pertukangan.

 

Anda nak pasang kabinet?? 

 

F24Kitchen merupakan pakar dalam pembinaan Kabinet Dapur, Perabot dan Rekaan Dalaman dengan lebih 30 tahun pengalaman.

 

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen. 

 

Hubungi talian berikut –> 013 3939772

 

 

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

By | Uncategorized | No Comments

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Beberapa hari lepas F24Kithen berada di Gombak bagi membuat pemasangan yang ditempah oleh pelanggan. Berikut kami kongsikan gambar-gambar sekitar pemasangan yang dibuat.

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Ruang lokasi pemasangan kabinet

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Meja dan Rak

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Rak Kabinet

wardrobe

Wardorbe

Pemasangan Kabinet Untuk Pelanggan di Gombak

Team F24 Kitchen sedang bertungkus lumus menyiapkan pemasangan

 

Dapatkan khidmat nasihat untuk ubah suai kabinet kediaman anda dengan F24 Kitchen.

Buat warga Lembah Klang yang nak pasang kabinet dan almari pakaian, boleh hubungi kami di talian berikut:

013 – 3939772 call/whatsapp